Business Utilities for eXtra Advantages


Numele meu este Bucsa Radu Cristian, in prezent sunt Lector universitar doctor la Universitatea George Bacovia din Bacau, unde lucrez de peste 15 ani in calitate de cadru didactic. De-a lungul timpului am dobandit o experienta generoasa in domeniul tehnologiilor informatiei, in primul rand datorita faptului ca IT-ul reprezinta un hobby care nu-mi da pace de peste 20 de ani, dar si datorita experientei dobandite in diversele activitati didactice, de cercetare si administrative prestate in invatamantul superior.

Rezultatele cercetarii stiintifice s-au materializat in titlul de Doctor in economie - ASE Bucuresti si intr-o serie de publicatii de interes in domeniul economic si IT. Astfel, sunt autor/coautor la 4 carti (2 - unic autor si 2 - coautor) si la o serie intreaga de articole stiintifice comunicate si/sau publicate in cadrul simpozopanelor si conferintelor de profil la care am participat.Activitatea didactica mi-a oferit sansa ca impreuna cu studentii sa pun in practica o serie de concepte in domeniul informaticii economice si de a contura astfel idei care sa vina in sprijinul mediului de afaceri.

Principalul domeniu de interes a fost orientarea spre eficientizarea costurilor in departamentele IT prin implementarea solutiilor cele mai eficiente, de unde a decurs conceptul de servicii online lowcost dedicat microintreprinderilor. Activitatile administrative pe care le-am derulat in Universitatea George Bacovia din Bacau s-au concretizat in proiecte de implementare de structuri si servicii IT, printre care mentionez:
   • site-ul web al universitatii www.ugb.ro - incepand cu versiunea din anul 2005;
   • site-uri web anexe ale site-ului universitatii (curs.ugb.ro, idd.ugb.ro, evcal.ugb.ro, uni4-4.ugb.ro, etc5.ugb.ro s.a.)
   • configurarea serviciilor Google Apps for Education pentru domeniul ugb.ro si gestiunea a peste 16.000 de conturi Google Apps;
   • configurarea si punerea in functiune a retelei wireless din universitate;
   • instalarea si configurarea unui laborator OpenSource cu 12 statii de lucru;
   • instalarea si configurarea a peste 50 de sisteme de calcul din 4 laboratoare ale univesitatii;
   • reinstalarea si configurarea serverului internet al universitatii - ugb.ro;
   • punerea in functiune a unui laborator virtual cu 10 statii de lucru.
Aceste realizari au conturat ideea ca ele trebuiesc scoase din mediul academic si puse in practica in mediul de afaceri venind astfel in sprijinul comunitatii locale cu ideii si solutii eficiente.

BUXA LTD - Business Utilities for eXtra Advantages are drept obiectiv modernizarea microintreprinderilor si administratiei bacauane prin implementarea noilor tehnologii si eficientizarea costurilor informatiei.

Information is power, we have the information technology.